November v kuchyni Processed with VSCO with hb2 preset

November v kuchyni

Je za nami ďalší mesiac. Takto koncom roka mám pocit, že čas uteká míľovými krokmi. Opäť som si pre Vás nachystala sumár pečenia za uplynulý mesiac.

Tiramisu

Nie veľmi na jeseň sa hodiaci recept, no mala som už dlho chuť vyskúšať urobiť to pravé, naozajstné tiramisu – zo surových vajec, s piškótami Savoiardi. Recept som mala už dlho vyhliadnutý na blogu Kitchen & the City (tu). Tiramisu sa skvele vydarilo a ja si môžem odafjknúť ďalšiu položku z pečiaceho wishlistu 🙂

Jablková galetka

Recept na galetku mám (prekvapivo :D) od Piškóty z blogu Stvory z kuchyne. Galetku pečiem od leta vcelku pravidelne. Krehké maslové cesto, na ňom vrstva pudingu a jabĺk. Samé dobré veci, z ktorých vznikne tento krásne voňavý koláčik.
Namiesto jabĺčok sa dá ľahko použiť aj iné ovocie (ja som zatiaľ skúšala len hrušky) podľa vašej preferencie 🙂

Mrkvové šatôčky

Odkedy som párkrát videla v instagramových stories blogerky Jajy Jenčovej (Le Simple) mrkvové šatôčky, veľmi ma lákalo ich vyskúšať. Skvelý recept som našla u Kristiny Lund na blogu Děvče u plotny. Cesto je krásne krehké a v kombinácii so slivkovým lekvárom tvorí skvelú pochúťku.

Kinder rezy

Na produkty od Kinder mám slabosť. Kinder Bueno, Pinguí, Hippo, mliečny rez…
Skúšala som upiecť domácu verziu mliečnych rezov, ktorá sa vcelku vydarila, avšak recept by som rada ešte doladila a preto ho sem nezalinkujem 🙂 Nabudúce by som do piškóty pridala trošku medu a plnku viac osladila. One time to až tak nevyšlo, možno next time.

Banánový chlebík

Tento ideálny spoločník na raňajky patrí k mojím stálym a obľúbeným receptom. Dá sa urobiť zdravšou formou, z celozrnnej múky, ja však používam zvyčajne hladkú. Sladí sa medom alebo javorovým sirupom (kombinácia 1:1 je tiež skvelá). Je krásne vláčny a šťavnatý, a najmä sa vždy vydarí.

Apple pie

Opäť jablčník, tentokrát však bez pudingu, no za to so škoricovým karamelom! Ten sa robí z cukru a jablčnej šťavy, čím dotvára karamelu skvelú príchuť. Tento koláč mal dosť úspech, piekla som ho hneď dvakrát po sebe a zakaždým rýchlo zmizol. Recept mám od Cuketky (tu).

Toscakaka

Od Kristiny Lund z blogu Děvče u plotny mám aj knižku s receptami: Fika – sladká švédská kuchařka. V nej sa ukrýva mnoho skvelých receptov, vďaka ktorým si môžem zakaždým upiecť kúsok Švédska a pripomenúť si tak moje posledné dva roky života stráveného v Östersunde :‘)
Tento koláč s mandľovým karamelom má neuveriteľne jemnú piškótu a navrchu krásne chrumkavú vrstvu mandlí s karamelom. Len tak sa po ňom zaprášilo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Naspäť hore