Marec v kuchyni Processed with VSCO with a6 preset

Marec v kuchyni

Marec sa prehupol do apríla tak rýchlo, že som si takmer nestačila všimnúť. Čas neplynie pomaly, ale skáče míľovými krokmi, je to tým, že starnem? 🙂 Hoci som začiatkom marca potrebovala fyzický i psychický oddych a reštart, a k vareniu či pečeniu som sa až tak nemala, v druhej polovici som sa vcelku rozbehla, a tak tu máme výber z toho, čo som stihla za ten čas ukuchtiť.

Challah

Tento židovský sladký chlieb je takmer úplne rovnaký ako naša vianočka. Zaujímavé je symbolické pletenie challahu, ktoré má v židovskej kultúre svoj význam. Veľmi ma baví narábať takýmto spôsobom s kysnutým cestom, a challah je ako raňajkové pečivo s maslom a marmeládou ideálna kombinácia.

Banánové lievance

Tieto lievance sú mäkké ako obláčik! Navyše je recept veľmi jednoduchý, takže vykúzliť perfektné raňajky vôbec nemusí stáť veľa námahy. Recept mám odtiaľto, a je to zatiaľ najlepší recept na banánové lievance, aký som vyskúšala, takže si vysluhuje čestné miesto v mojom receptári.

Pudingové slimáky

Tieto slimáky sa stali pevnou súčasťou našej sladkej kuchyne. Vláčne kysnuté cesto v kombinácii s pudingom a kúskami čokolády – mňamózna dobrota. Recept mám z blogu Bonviváni, nájdete tu. V originálnom recepte sú miesto čokolády hrozienka, no keďže hrozienka až tak v pečive neobľubujem, čokoláda je skvelá náhrada. Páči sa mi teiž možnosť iných chutí, ak Zlatý klas vymeníte za puding s príchuťou.

Mandľovo čokoládový koláč s lesným ovocím

Tento koláč bol úžasná pochúťka! Čokoládové cesto pripomínajúce brownies, k tomu mandľovo-maslové cesto, a na záver kopa šťavnatého lesného ovocia. Táto kombinácia je odsúdená na úspech, a tak aj bolo. Recept je od Piškóty zo Stvory z kuchyne, nájdete ho tu.

Tart s bielou čokoládou

Tento recept som skúšala prvýkrát a naozaj veľmi mi ulahodil. Ide o tart s krémom z mascarpone a ganáže z bielej čokolády. Chcela som recept trošku ozvláštniť, a tak som naň spravila ešte čokoládovú ganáž, ozdobila ho čerstvým ovocím a pralinkami Ferrero Rocher. Výborný a svieži, ideálny k popoludňajšej káve. Recept nájdete tu.

Jablkovo-mrkvová bábovka

Táto zdravá bábovka bola vcelku chutná, avšak moje chuťové poháriky až tak veľmi neohúrila. Textúra bola mokrejšia a šťavnatá od mrkvy a jabĺk, škorica zabezpečila skvelú vôňu. Nabudúce však vyskúšam nejaký iný recept, ktorý hádam bude chuťovo uspokojivejší. Recept mám odtiaľto.

Poké bowl

Toto jedlo sa v poslednej dobe zaradilo medzi mojich absolútnych favoritov. Doteraz som ho poznala len z reštaurácií, no rozhodla som sa objednať si Poké omáčku a skúsiť si vytvoriť tento bohatý a zdravý obed aj doma. Základom je uvarená ryža a poké omáčka, a ostatné ingrediencie (čerstvú zeleninu, lososa či tofu) si môžete odimprovizovať podľa toho, čo máte aktuálne doma. Jednoduché, rýchle a veľmi mňam!

Ovsená kaša naslano

Ovsenú kašu zväčša poznáme ako sladké raňajkové jedlo – so strúhaným jabĺčkom a sušenými slivkami, s banánom a posypanú škoricou. Popravde by mi nikdy nenapadlo ovsenú kašu skúšať aj na slano, recept som objavila v kuchárke od Kačí z My Cooking Diary. Ovsené vločky sú varené v zeleninovom vývare, k tomu trošku kurkumy (alebo iných korenín podľa vašich preferencií). Doplnené o čerstvú červenú cibuľu, paradajky a poľníček, a perfektná večera je na svete! 🙂

To je k marcovým počinom v kuchyni všetko. Vidíme sa znovu o mesiac!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Naspäť hore